, ,

Söker du Drömboende på Gotland?

Gerungs Gård – vackert bevarad kalkstensgård

Ett smultronställe i idyllisk miljö – en gård med gamla anor, idag en smakfullt inredd bostad med generösa ytor belägen i öppet gotländskt landskap.

På norra Gotland, i levande kulturlandskap i Rute socken, finner vi Gerungs gård i samma lilla by som charmiga Rute Stenugnsbageri. I lummig och solig trädgård ligger denna vackra, välbevarade kalkstensgård med anor från 1700-talet. Vidsträckt utsikt över böljande hagmark med betande får och stenugnsbakat bröd till frukosten från bageriet på andra sidan grusvägen.

Mangårdsbyggnad med flygel i vinkel i 2 plan samt fristående ateljé, totalt ca 300 kvm bostad med tre kök och tre badrum. Uppvärmt med bergvärme, kakelugnar och flera eldstäder.

Kalkstensgård

Gerungs Gård är en avstyckad gård på stor lätt böljande trädgårds tomt om 3,647 kvm. Trädgården har flera öppna plana gräsytor och ägarfamiljen har haft funderingar på att bygga swimmingpool, anlägga en tennisbana, eller ett orangeri eller växthus. De lämnar åt en ny ägare att använda tomtens potential.

På norra Gotland i levande kulturlandskap i Rute socken finner vi Gerungs gård i samma lilla by som charmiga Rute Stenugnsbageri. I generös lummig och solig trädgård ligger denna vackra, välbevarade kalkstensgård med anor från 1700-talet. Vidsträckt utsikt över böljande hagmark med betande får och stenugnsbakat bröd till frukosten från bageriet på andra sidan grusvägen. Mangårdsbyggnad med flygel i vinkel i 1,5 plan samt fristående ateljé, totalt ca 300 kvm bostad med tre kök och tre badrum. Uppvärmt med bergvärme. I huset finns kakelugnar och flera eldstäder.

Rute socken

Om Rute socken kan läsas att den har medeltida anor. Denna socken ingår i Bunge, Rute och Fleringe församling och socknens kyrka heter Rute Kyrka som ligger ca 2,5 km från gården. Rute ligger i en slående vacker grön dalgång omgiven av skog. Det är ca 5,6 km till havet vid Valleviken.

Gergungs gård ligger i en liten by formad av vackra kalkstenshus samt eftertraktade smultronstället Rute Stenugnsbageri som ligger på andra sidan grusvägen från gården. I bageriet kan man sommartid avnjuta både bakverk och pizza från stenugnen i deras vackra orangeri och i trädgården. Den säljande familjen har sett det som en mysig tillgång att kunna gå över och köpa nybakt bröd till frukosten eller avnjuta en middag och ett glas rosévin. Läs mer på http://www.rutestenugnsbageri.se eller på deras sociala medier.

För mer information


Gerungs Gård, Rute

http://www.Skeppsholmen.se

http://lisajansdotter_sothebysrealty

Lisa Jansdotter Svanlund

Registrerad fastighetsmäklare | Jur Kand | Ansvarig Gotland

+46 (0) 739-82 80 06

lisa.j@sothebysrealty.se

Välkommen!

#kalkstensgård #gotland #ömäklaren #skeppsholmensothebys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: